Miten löydän netistä rahoituksen lämmitysjärjestelmän hankkimista varten?

Lämmitysjärjestelmän hankkiminen tai korjaaminen saattaa maksaa yllättävän paljon eikä läheskään kaikilta löydy sellaista pahan päivän kassaa, josta voisi ammentaa tällaisia hankintoja varten. Tällöin voikin olla lainanotto edessä. Lainan hakeminen jännittää monia, mutta nykyisin tähän ei ole enää mitään syytä, koska lainan hakeminen onnistuu helposti netissä. Monella saattaa olla Suomi-filmien luoma kuva siitä, kuinka lainanhakija joutuu nöyrtymään pankinjohtajan edessä ja pyytämään tältä lainaa hattu kädessä. Nykyisin lainaa on kuitenkin mahdollista hakea netin kautta jopa parilla klikkauksella. Tällä sivulla kerrotaan muutama vinkki lainan hakemista varten.

Vertaile lainaa tarjoavia sivustoja

Ennen kuin haet lainaa netistä, vertaile erilaisia lainaa tarjoavia sivustoja. Varmista, että haet lainaa ainostaan luotettavilta sivustoilta, kuten MONEYBANKER.no tai jokin muu luotettava lainoja tarjoava sivusto. Pyri löytämään muiden lainanottajien kokemuksia kyseisestä sivustosta ennen kuin haet sieltä itse lainaa.

Vertaile ja kilpailuta lämmitysjärjestelmän hankintaan tarvitsemasi laina

Muista vertailla sekä kilpailuttaa lämmitysjärjestelmän hankkimista varten tarvitsemasi laina. Pyydä lainatarjouksia useammalta luotettavalta taholta ja vertaile lainojen ehtoja. Tarkastele niin lainan marginaalia, korkoa kuin muitakin ehtoja ja mieti, miten ne sopivat omiin tarpeisiisi.

Mitoita lainasi takaisinmaksu tarkasti oman maksukykysi mukaan

On tärkeää mitoittaa lämmitysjärjestelmän hankintaa varten ottamasi laina ja lainan takaisinmaksuerä siten, että ne vastaavat omaa maksukykyäsi. Älä mitoita takaisinmaksuaikaa ja -erää liian tiukaksi, mutta älä myöskään liian löyhäksi. Liian tiukka aikataulu ja liian suuri maksuerä laittavat taloutesi liian tiukoille ja voit joutua pahimmillaan suoranaisiin maksuvaikeuksiin. Toisaalta, jos maksat lainan takaisin kovin hitaasti, kertyy sille yleensä kuluja tavallista enemmän. Esimerkiksi korkoa ehtii yleensä kertyä sitä enemmän, mitä pidempi laina-aika on. Tässäkään ei ole mitään mieltä. Toisinaan onkin melkoista tasapainoilua mitoittaa laina siten, että sen laina-aika on juuri sopiva kaikilta kanteilta katsottuna.

Entä jos minulla tulee maksuvaikeuksia lainanmaksun aikana?

Jos sinulla kuitenkin tulee maksuvaikeuksia lainanmaksun aikana ja sinusta tuntuu, ettet enää selviydy lainan takaisinmaksueristä, kannattaa olla mahdollisimman varhaisessa vaiheessa yhteydessä ammattiapuun, esimerkiksi velkaneuvojaan, joka osaa neuvoa sinua kyseissä tilanteessa sekä auttaa selvittelemään taloussotkusi. Muista, että tällainen ammattilainen on nähnyt vaikka millaisia taloustilanteita eikä hätkähdä vähällä. Sinulla ei siis ole mitään syytä peitellä, hävetä tai salata mitään tavatessasi ammattilaisen, joka yrittää auttaa sinua selvittämään taloudellisen tilanteesi parhain päin. Monesti velallinen saattaa yrittää kaunistella tilannettaan jopa tällaisessa tilanteessa, mutta tästä ei ole mitään hyötyä, koska sinua ei voida auttaa, ellet itsekään myönnä ongelmasi syvyyttä.

Maksuvaikeuksien peittely tai suoranainen kieltäminen ei auta sinua haastavassa tilanteessa, vaan ainoastaan pahentaa tilannettasi. Tästä syystä onkin tärkeää, että ammattilainen pääsee tekemään väliintulon mahdollisimman varhaisessa vaiheessa maksuvaikeuksien vasta ilmaannuttua. Toisinaan voi olla parasta järjestää kaikki pienet lainat yhdeksi isommaksi, jos lainoja on jo ehtinyt kertyä monesta paikasta. Näin on selkeämpää seurata laskujen maksutilannetta. Lainojen takaisinmaksusta aiheutuvat kulutkin saattavat samalla pienentyä, kun lainaa onkin enää vain yhdestä paikasta usean lainanantajan sijaan.

Jos maksuvaikeutesi eivät ole vielä kovin pahoja, saattaa auttaa, jos sinulla on mahdollisuus pitää maksuvapaa kuukausi. Toisaalta tulee muistaa, ettei tämä ratkaisu ratkaise maksuvaikeuksiesi perimmäistä syytä, vaan ainoastaan antaa sinulle hieman lisäaikaa reagoida tilanteeseen. Onkin tärkeää pysähtyä miettimään tulojesi ja menojesi suhdetta sekä sitä mitä tälle suhteelle voisi tehdä, jotta siitä tulisi tasapainoinen.

Tietoa kannattaa etsiä mahdollisimman paljon myös itse. Netti on oikea tiedon aarreaitta tässäkin tapauksessa, kunhan muistat suhtautua netistä löytämääsi tietoon kriittisellä otteella. Ennaltaehkäisy ja tarkka suunnittelu ovat hyviä apukeinoja talousvaikeuksien synnyn estämisessä!