Uuden lämmitysjärjestelmän tai remontin rahoittaminen

Talon uusien hankintojen tekeminen tehokkaampaa lämmitysjärjestelmää varten saattaa olla joskus yllättävä ja kohtuullisen suuri menoerä, jonka maksamisesta voi olla vaikea selviytyä nopeasti, vaikka hankinnan avulla voidaan pidemmällä aikavälillä saada merkittäviä säästöjä. Lämmitykseen vaadittavan uuden ja tehokkaan laitteiston hankkiminen voi maksaa tuhansia euroja, jolloin mahdollisuus lämmitysjärjestelmän rahoittaminen esimerkiksi osissa voi olla erittäin tärkeää, etenkin, jos korjaukset on tehtävä lyhyellä aikataululla viallisen laitteen vuoksi. Rahoitusvaihtoehtoja kannattaa harkita, sillä vaikka niissä olisi jonkinlainen korko, säästöt lämmityskustannuksissa tulevat loppujen lopuksi yleensä kannattaviksi suuremmissakin hankinnoissa.

Lainaa remonttiin tai parempaan lämmitysjärjestelmään

Tehdessään kodin pintaremonttia talon ulkonäön sekä tiiviyden parantamiseksi sekä lämmönhukan minimoimiseksi, kuluttaja tarvitsee usein erillistä kulutusluottoa tai lainaa. Lainan myöntäjiä on nykyään valtava määrä pankkien lisäksi, joten hyvä laina kannattaa aina kilpailuttaa ja ottaa selvää siitä, mikä on takaisinmaksuaika, lainan korko, korkokatto vakuudet ja mitä lainan saamiseksi tarvitaan.

Nykypäivänä remonttia varten lainaa voidaan pyytää erikseen pankista, jolloin summalla on erilaiset korot, kuin esimerkiksi pienikorkoisissa asuntolainoissa. Nykyään kaikki pankit eivät enää vaadi erikseen takaajia ja lainan myöntäminen saattaa onnistua käden käänteessä. Useimmin pankit tarvitsevat jonkinlaisen vakuuden siitä, että lainan hankkija on maksukykyinen, jolloin tarkistetaan luottotiedot ja työtilanne. Vakituisessa työssä käyvälle pankki voi myöntää lainaa viidestä tuhannesta aina viiteenkymmeneen tuhanteen saakka, vaikka tässä on yleensä suuria eroja pankista riippuen.

Remonttia tai muuta kodin hankintoja varten haettavaa lainaa varten kannattaa tutustua tarkkaan pankin ehtoihin lainan hankkimiseksi. Moni pankki saattaa myöntää joustavan lainan siten, että maksuaika voidaan sopia sen mukaan, mikä maksuvalmius lainanottajalla on. Tavallisesti takaisinmaksu tapahtuu kuukausittain tasaerissä, jotka sovitaan erikseen pankin kanssa. Jotkin pankit saattavat myöntää muutamia kuukausia vuodessa, jolloin voi ottaa lyhennysvapaan tarvittaessa eli silloin lainaa ei poikkeuksellisesti tarvitse sinä kuukautena maksaa, vaan summan voi käyttää muihin yllättäviin menoihin.

Rakentaessa kannattaa hankkia tehokas lämmitysjärjestelmä

Myös uudisrakentamiseen voidaan myöntää nykyisin lainaa samoilla koroilla kuin normaalia asuntolainaa, jolloin oman omakotitalon tai muun kiinteistön rakentaminen tai rakennuttaminen on mahdollista ilman suurta pääomaa. Remontoitavan asunnon ostamista harkitsevat voivat selvittää pankin kanssa, myönnetäänkö heille erikseen lainaa remonttiin varsinaisen asuntolainan lisäksi. Yleensä korot remonttia varten ovat korkeammat kuin asuntolainan korot, vaikka ne pyydettäisiin samaan aikaan. Sille, jolla jo on asuntolaina ja joka pyytää erikseen lainaa remonttia varten myöhemmin, voi saada samalta pankilta ilman takaajia uuden korkeampikorkoisen lainan. Takaisinmaksua kannattaa suunnitella etukäteen ja tehdä hieman laskelmia, jotta ei joudu vaikeuksiin takaisinmaksun kanssa.

Lainanvakuus kannattaa

Yllättäviä menoja saattaa helposti lähes kaikilla asunnon omistajilla tulla silloin tällöin, jolloin remonttia varten hankittua lainaa varten kannattaa ottaa erillinen vakuutus, mikäli sitä ei yllättäen pystykään maksamaan takaisin. Erilliset lainat kattavat takaisinmaksun pankille esimeriksi, jos lainan ottaja joutuu yllättäen työttömäksi tai loukkaa itsensä remontissa tai muualla. Ensimmäisenä ei välttämättä tule mietittyä lainan hankkimista ja kulujen lisäämisestä entisestään, mutta onnettomuuden tai yllättävien tilanteiden sattuessa lainan vakuus voi pelastaa hankalalta rahatilanteelta.

Mistä paras laina?

Hakiessaan tietoa lainoista internetistä, tietoa ja tarjouksia löytyy valtavasti erilaisia. Moni sivusto kertoo myöntävänsä lainaa ilman minkäänlaisia takauksia tai velvoitteita ja joissakin tapauksissa tämä vaihtoehto saattaa olla erittäin hyvä. Lainaa myöntävään tahoon ja lainan ehtoihin on kuitenkin hyvä tutustua etukäteen, sillä monissa pikalainoissa saattaa olla korkeat korot eivätkä ne välttämättä ole niin joustavia takaisinmaksuissa, kuin erilliset pankeissa räätälöidyt lainat. Perehtymällä lainan ehtoihin etukäteen ja vertaamalla parasta vaihtoehtoa perusteellisesti ei joudu kokemaan epämiellyttäviä yllätyksiä.