Voit ohjata ilmalämpöpumppua nykyisin myös netin kautta

Innova-ilmalämpöpumppuihin on saatavilla myös WiFi-ohjaus. Osassa pumpuissa se myydään lisävarusteena, mutta parhaissa malleissa se kuuluu jo Innovan vakiovarusteisiin. Innova yhdistää älykkään kauko-ohjauksen ja etäohjauksen siten, että voit hallita haluamasi tilan lämpötilaa riippumatta siitä, missä itse olet.

Kuinka etäohjaus toimii käytännössä

Etäohjausta varten tarvitset ohjaimen. Tämä ohjain yhdistyy laitteeseen WiFi-yhteyden, jota voit sitten hallita puhelimesi mobiilisovelluksen avulla.

Kotona tulee siis olla etäohjaukseen ja laitteen käyttöön soveltuva nettiyhteys. Etäohjaimia on onneksi saatavilla myös jo hankittuihin laitteisiin, joissa ominaisuutta ei vielä ole. Näin sinun ei välttämättä tarvitse uusia koko ilmalämpöpumppujärjestelmääsi vain siksi, että haluat hallita ilmalämpöpumppuasi kokoaikaisesti ja täysin omasta sijainnistasi riippumatta.

Innova tarjoaa etäohjauksen kaikille laitteille

Innovan kohdalla et tarvitse edes älypuhelinta tai tablettia ilmalämpöpumppusi ohjaamiseen, sillä sovellus on saatavilla myös kaikille PC- ja MAC-koneille. Windowsin sovelluksen käyttö vaatii sinulta tietyn selaimen käyttöä, sillä kirjoitushetkellä sovellus tukee vain Chromea, Mozilla Firefoxia ja Operaa. Lisäksi PC-sovellus vaatii Java-ohjelman toimiakseen. Kaikki sovelluksen tukemat selaibmet ovat kuitenkin ilmaisia, joten et joudu hankkimaan itsellesi älylaitetta vain siksi, että saat ohjattua esimerkiksi mökille asennettua lämpöpumppua kätevästi kotoa käsin.

PC/MAC-vaihtoehto sopii hyvin myös niille käyttäjille, joiden älypuhelin ei tue sovellusta, sillä se vaatii kirjoitushetkellä minimissään Android 4.1.1. tai iOS 8.0 käyttöjärjestelmät toimiakseen älypuhelimella tai tabletilla. Hankkiessasi laitteen tarkista manuaalista sovelluksen käyttövaatimukset, jotta voit varmistua siitä, että laitteen etäohjaus tulee toimimaan moitteettomasti. Sovellus on helppo hankkia älylaitteelle Google Play -kaupasta tai Apple Storesta.

Ilmalämpöpumpun ohjaus

Sovelluksen avulla voit kontrolloida useampaa laitetta samanaikaisesti, joten voit pitää yhtä aikaa huolen kaikista ilmalämpöpumpuistasi niiden sijainnista riippumatta. Voit antaa ilmalämpöpumpuille omat nimet sovelluksen avulla, joten sinun ei tarvitse muistaa niiden sarjanumeroita ulkoa hallitaksesi niitä. Koska etäohjaus toimii WiFi-verkon kautta, täytyy sinun hankkia verkkoyhteydettömään asuntoon kuukausimaksullinen verkkoyhteyden mahdollistava SIM- kortti, jotta etäohjaus toimisi. Mikäli sinulla on valmis WiFi-yhteys kodissasi tai kesämökillä, yhdistyy Innovan laite niihin automaattisesti.

Saatuasi laitteen yhdistettyä verkkoon, voit hallita sitä sovelluksen kontrollipaneelin avulla vaivattomasti. Näet reaaliaikaisesti tiedot senhetkisestä tilanteesta, sillä sovelluksen yläosassa näkyvät niin kellonaika kuin senhetkinen lämpötila. Lämpötilaa voi helposti säätää napin painalluksella. Sovelluksen avulla voit hallita myös tuulettimen nopeutta, virtauksen suuntaa ja eri käyttötiloja. Sovellus myös näyttää sinulle koko ajan, mikä käyttötila laitteessa on sillä hetkellä käytössä.

Helppokäyttöiset ajastustoiminnot

Sovelluksen avulla voit myös tehdä aikataulun ilmalämpöpumpulle. Jos siis esimerkiksi käyt mökillä joka viikonloppu, voit asettaa ilmalämpöpumpun toimimaan siten, että se toimii arkisin ylläpitolämpötilassa ja lämmittää mökin sopivaan lämpötilaan viikonloppuisin. Ajastus on mahdollista tehdä jopa tunnin tarkkuudella ja samaan ajastimeen voi liittää useamman

ilmalämpöpumpun. Tämä on kätevä ominaisuus esimerkiksi silloin, jos asuntoosi tai kesämökkiisi on kiinnitetty kaksi ilmalämpöpumppua, sillä silloin voit helposti säätää ne toimimaan samalla tavalla ilman erillisiä komentoja.

Kuka hyötyy etäohjauksesta?

Etäohjaus on kätevä ominaisuus kaikille, jotka ovat pidempiä aikoja poissa niistä tiloista, joihin ilmalämpöpumppu on asennettu. Näin voit esimerkiksi matkustaessasi pitää kotisi lämpötilan hieman alhaisempana kuin normaalisti ja palauttaa sen normaalille tasolle hieman ennen paluutasi. Etäohjauksen ansiosta sinun ei myöskään tarvitse vähän väliä käydä mökillä tai varastotiloissa tarkistamassa, että kaikki on kunnossa – näethän koko ajan tilassa olevan lämpötilan näppärästi sovelluksen kautta.

Etäohjaus tarjoaa sinulle siis selkeitä säästöjä, kun sinun ei tarvitse turhaan ylläpitää oleskelulämpötilaa. Sinun on myös mahdollista saada puhelimeen ilmoitus, mikäli tilojen lämpötilassa tapahtuu äkillisiä muutoksia, jolloin voit reagoida niihin nopeasti ja pelastautua esimerkiksi putkien jäätymiseltä. Näin saat pidettyä kaikkien kiinteistöjesi rakenteet ja kalusteet priimakunnossa vaikka ne sijaitsisivat tuntien matkan päässä toisistaan.

Etäohjauksesta on hyötyä myös esimerkiksi yrittäjille, jotka hallitsevat useampia kiinteistöjä tai tiloja samanaikaisesti. Erityisesti majoituspalveluiden omistajille etäohjaus on kätevä, sillä he voivat etäohjauksen avulla hallita jokaista omistamaansa ilmalämpöpumppua yhdellä laitteella.

Ohjeita turvalliseen etäohjaukseen

Älylaitteiden aikakautena on myös tärkeää pitää huolta turvallisuudesta, sillä jokainen verkkoon kiinnitetty laite tuo mukanaan myös erilaisia turvallisuusriskejä. Varmista siis aina, että laitteen yhteys on suojattu ja mahdollinen tehtaan asettama salasana on vaihdettu omaan, turvalliseen salasanaan. Tehdasvalmisteiset salasanat tekevät laitteista erityisen alttiita hakkeroinnille, sillä se on tavallisesti kaikissa laitteissa sama. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli salasanaa ei vaihdeta, voi kuka tahansa tehtaassa teeseesi.

Vaikka turvallisuusasiat eivät välttämättä ole päällimmäisenä mielessä ilmalämpöpumppujen tapauksessa, on silti hyvä varmistaa valmistajalta, kuinka suojaat laitteen yhteyden.

Perinteisesti nettiyhteyden salaaminen onnistuu eri laitteissa VPN:n avulla, ja periaatteessa tämä on mahdollista tehdä myös lämpöpumpun kohdalla, sillä jotkin VPN:t on mahdollista asentaa reitittimeen.

Lue lisää: Mikä on VPN?

Vakuutusyhtiöt ja laitteiden valmistajat eivät pääasiallisesti ole vastuussa, mikäli laitteesi hakkeroidaan. Ajattelutapa, että kuka ilmalämpöpumpun nyt hakkeroisi kun ei siitä mitään hyödy, on myös väärä. On hyvä muistaa, että joidenkin hakkereiden motiivina on puhdas kiusanteko, ei hakkeroinnista saatava rahallinen hyöty. Mikäli olet yhtään epävarma, tarkista asia jo siinä vaiheessa, kun hankit ilmalämpöpumpun tai etäyhteyden vanhaan pumppuusi. Näin vältyt kaikilta mahdollisilta yllätyksiltä ja voit etäohjata laitettasi turvallisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *